Chmelové produkty a možnosti jejich použití při výrobě piva a dalších nápojů. – Kateřina Tichá
Kateřina Tichá
Bakalářská práce
Chmelové produkty a možnosti jejich použití při výrobě piva a dalších nápojů.
Hop Products and their Utilization in the Production of Beer and Other Beverages.
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá především tématem chmelových produktů dostupných na tuzemském trhu. V první části se práce se zaměřuje na chemické složení chmele, kde nejdůležitější je izomerace hořkých látek. Dále je zmíněna jeho odrůdová skladba, pěstování i technologie zpracování po sklizni. Ve druhé části je popsána technologie výroby tuzemských chmelových preparátů a jejich možnosti použití v pivovarském …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the theme of hop products which are available on domes-tic market. The first part of the work is focused on the chemical composition of hops, where the most important part is isomerization of bitter acids. There are also mentioned hop varieties, cultivation and processing technology after harvest. The second part describes the technology of domestic production of hop …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různých úrovní výživy dusíkem na fyziologické, kvantitativní a kvalitativní parametry nového genotypu chmele (Humulus lupulus L.) pro nízkou konstrukci
Pavel Donner -
Vliv technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.) na kvalitu produktu a využití produktu
Tomáš KLÍMA -
Technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.). Vliv elicitorů na výnos a kvalitu produktu. Jeho potravinářské a nepotravinářské využití.
Petra HAŠKOVCOVÁ -
Vliv růstových stimulátorů na fyziologické charakteristiky chmele otáčivého ("&-lt;i&-gt;"Humulus lupulus"&-lt;/i&-gt;" L.)
Václav Bazika -
Humulus lupulus a jeho pěstování na území České republiky
Natálie HOLÁ -
Humulus lupulus a jeho pěstování na území České republiky
Natálie HOLÁ -
Pěstování chmele (Humulus lupulus L.) a jeho využití
Žaneta KORCOVÁ -
Vliv vodního stresu na rychlost fotosyntézy a transpirace mladých rostlin chmele (Humulus lupulus L.)
Romana Bláhová
Název
Vložil
Vloženo
Práva