Nová nízkokalorická sladidla v potravinách a nápojích – Lucie Kunčarová
Lucie Kunčarová
Bachelor's thesis
Nová nízkokalorická sladidla v potravinách a nápojích
New Low-calorie Sweeteners in Foods and Beverages
Anotácia:
Tato práce se zabývá novými nízkokalorickými sladidly přírodního a umělého původu. Cílem práce bylo charakterizovat a stručně shrnout nízkokalorická sladidla používaná nebo často diskutovaná v posledních letech. Mezi nejdiskutovanějšími jsou stévie, acesulfam draselný, cyklamát a aspartam. Mezi nejnovějšími jsou neotam a advantam. V práci jsou diskutovány jejich přínosy a rizika z pohledu zdraví při …viacAbstract:
This thesis focuses on new low-calorie sweeteners of natural and artificial origin. The aim of the study was to characterize and summarize briefly the low-calorie sweeteners commonly used or frequently discussed in recent years. Among the most debated ones are stevia, potassium acesulfame, cyclamate, and aspartame. Among the newest ones are neotame and advantame. This thesis discusses their benefits …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kunčarová, Lucie. Nová nízkokalorická sladidla v potravinách a nápojích. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Food Technology and Assessment / Food Technology
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.