Možnosti nastavení vybraných parametrů u filtrace kvašených nápojů – Bc. Monika Kvapilová
Bc. Monika Kvapilová
Diplomová práce
Možnosti nastavení vybraných parametrů u filtrace kvašených nápojů
Options for setting selected parameters for filtration of fermented beverages
Anotace:
Filtrace je separační technika, která je neodmyslitelnou součástí technologie výroby kvašených nápojů. Pomocí filtrace jsou z fermentovaných nápojů odseparovány částice zodpovědné za přítomnost zákalu v nápoji. Filtrací tak může být zajištěna mikrobiologická stabilita, hygienická nezávadnost a také může být vylepšena senzorická jakost finálního nápoje. Při filtraci na naplavovacím svíčkovém filtru …víceAbstract:
Filtration is a separation technique that is an integral part of the technology of fermented beverage production. The particles responsible for the presence of turbidity in the beverage are separated from the fermented beverages using filtration. Filtration can thus ensure microbiological stability, hygienic safety and improve the sensory quality of the final beverage. The main limiting factor of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Josef Gattermayer, Ing., externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vyhodnocení anthelmintických účinků křemeliny u koní
Karolína Šmídová -
Možnosti filtrace nápojů
Tomáš Brhel -
Možnosti filtrace v technologii nápojového průmyslu
Monika Kvapilová -
Využití membránové filtrace při filtraci piva
Martin Dolejš