Bc. Monika Kvapilová

Diplomová práce

Možnosti nastavení vybraných parametrů u filtrace kvašených nápojů

Options for setting selected parameters for filtration of fermented beverages
Anotace:
Filtrace je separační technika, která je neodmyslitelnou součástí technologie výroby kvašených nápojů. Pomocí filtrace jsou z fermentovaných nápojů odseparovány částice zodpovědné za přítomnost zákalu v nápoji. Filtrací tak může být zajištěna mikrobiologická stabilita, hygienická nezávadnost a také může být vylepšena senzorická jakost finálního nápoje. Při filtraci na naplavovacím svíčkovém filtru …více
Abstract:
Filtration is a separation technique that is an integral part of the technology of fermented beverage production. The particles responsible for the presence of turbidity in the beverage are separated from the fermented beverages using filtration. Filtration can thus ensure microbiological stability, hygienic safety and improve the sensory quality of the final beverage. The main limiting factor of the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Josef Gattermayer, Ing., externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin

Práce na příbuzné téma