Bc. Markéta KYPTOVÁ

Diplomová práce

Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy

Technological and senzorical quality of grain and baking products from spelt wheat
Anotace:
Práce se zabývá pekařskou kvalitou zrna pšenice špaldy (Triticum spelta L.) ve srovnání s pšenicí setou (Triticum aestivum L.). V různých poměrech byly smíchány mouky vyrobené z pšenice špaldy a pšenice seté (celkem bylo sestaveno 11 směsí). Byla analyzována technologická jakost těchto směsí, se zaměřením na klasické metody hodnocení (např. obsah bílkovin, charakteristika lepku či bobtnavost bílkovin …více
Abstract:
This thesis deals with the baking quality of the spelt wheat grain (Triticum spelta L.) compared with common wheat (Triticum aestivum L.). Mixed flours were made of different share of spelt wheat and common wheat (in total 11 mixtures). The technological quality of these mixtures was analyzed, focusing on standard evaluation methods (protein content, characteristic of gluten or swellability of protein …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KYPTOVÁ, Markéta. Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy. Č. Budějovice, 2016. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakulta

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Zemědělská fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agroekologie - Péče o krajinu

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses lwqhcd lwqhcd/2
23. 5. 2016
Složky
Soubory
metadataTheses.xml metadataTheses.xml
Bulánová, L.
23. 5. 2016
Bulánová, L.
24. 5. 2016
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.