Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy – Bc. Markéta KYPTOVÁ
Bc. Markéta KYPTOVÁ
Master's thesis
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Technological and senzorical quality of grain and baking products from spelt wheat
Abstract:
Práce se zabývá pekařskou kvalitou zrna pšenice špaldy (Triticum spelta L.) ve srovnání s pšenicí setou (Triticum aestivum L.). V různých poměrech byly smíchány mouky vyrobené z pšenice špaldy a pšenice seté (celkem bylo sestaveno 11 směsí). Byla analyzována technologická jakost těchto směsí, se zaměřením na klasické metody hodnocení (např. obsah bílkovin, charakteristika lepku či bobtnavost bílkovin …moreAbstract:
This thesis deals with the baking quality of the spelt wheat grain (Triticum spelta L.) compared with common wheat (Triticum aestivum L.). Mixed flours were made of different share of spelt wheat and common wheat (in total 11 mixtures). The technological quality of these mixtures was analyzed, focusing on standard evaluation methods (protein content, characteristic of gluten or swellability of protein …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2016
Accessible from:: 22. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KYPTOVÁ, Markéta. \textit{Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2016. Available from: https://theses.cz/id/lwqhcd/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KYPTOVÁ, Markéta. Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy. Č. Budějovice, 2016. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agricultural Ecology
Theses on a related topic
-
Technologická zařízení pro přípravu stravy a jejich vliv na senzorickou jakost vybraných pokrmů
Filip Chalupa -
Jakost vína ovlivněná sířením
Lucie Kostihová -
Senzorická jakost vybraných cukrářských výrobků z bezlepkových surovin pomocí modifikovaných receptur
Daria Musiienko -
Nutriční zhodnocení a senzorická jakost alternativ masa
Jana Reitšpiesová -
Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
Žaneta Ferusová -
Vliv vlákniny na senzorickou jakost tvarohů a tvarohových výrobků
Michaela Hrdličková -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu
Tereza BOHDALOVÁ -
Vliv vlákniny na senzorickou jakost fermentovaných mléčných výrobků.
Eva Ziková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights