Bc. Michaela Hajdúchová

Master's thesis

Štúdium použitia nesaccharomycéznych kvasiniek pre výrobu vína

Studium použití nesacharomycetních kvasinek pro výrobu vína
Abstract:
Diplomová práce se zabývá využitím nesaccharomycézních kvasinek pro výrobu vína. V literární části jsou prostudovány nesaccharomycézní kvasinky, jejich charakteristika, taxonomie, metabolismus kvasinek a jejich pozitivní a negativní vliv na víno. Experimentální část se zabývá založením pokusu, ve kterém se udělal zákvas pro dané kvasinky a to pro jednu saccharomycézní Sachcaromyces cerevisie, a dvě …more
Abstract:
The diploma thesis deals with the use of non-saccharomyces yeasts for wine production. In the literature part, non-saccharomyces yeasts, their characteristics, taxonomy, yeast metabolism and their positive and negative influence on wine are studied. The experimental part deals with the establishment of an experiment in which a starter was made for the yeasts, namely one saccharomyces Sachcaromyces …more
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá využitím nesaccharomycéznych kvasiniek pre výrobu vína. V literárnej časti sú preštudované nesaccharomycézne kvasinky, ich charakteristika, taxonómia, metabolizmus kvasiniek a ich pozitívny a negatívny vplyv na víno. Experimentálna časť sa zaoberá založením pokusu, v ktorom sa spravil zákvas pre dané kvasinky a to pre jednu saccharomycéznu Sachcaromyces cerevisie, a dve nesaccharomycézne …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Reader: Pavel Híc, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta