Štúdium použitia nesaccharomycéznych kvasiniek pre výrobu vína – Bc. Michaela Hajdúchová
Bc. Michaela Hajdúchová
Master's thesis
Štúdium použitia nesaccharomycéznych kvasiniek pre výrobu vína
Studium použití nesacharomycetních kvasinek pro výrobu vína
Abstract:
Diplomová práce se zabývá využitím nesaccharomycézních kvasinek pro výrobu vína. V literární části jsou prostudovány nesaccharomycézní kvasinky, jejich charakteristika, taxonomie, metabolismus kvasinek a jejich pozitivní a negativní vliv na víno. Experimentální část se zabývá založením pokusu, ve kterém se udělal zákvas pro dané kvasinky a to pro jednu saccharomycézní Sachcaromyces cerevisie, a dvě …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the use of non-saccharomyces yeasts for wine production. In the literature part, non-saccharomyces yeasts, their characteristics, taxonomy, yeast metabolism and their positive and negative influence on wine are studied. The experimental part deals with the establishment of an experiment in which a starter was made for the yeasts, namely one saccharomyces Sachcaromyces …moreAbstract:
Diplomová práca sa zaoberá využitím nesaccharomycéznych kvasiniek pre výrobu vína. V literárnej časti sú preštudované nesaccharomycézne kvasinky, ich charakteristika, taxonómia, metabolizmus kvasiniek a ich pozitívny a negatívny vplyv na víno. Experimentálna časť sa zaoberá založením pokusu, v ktorom sa spravil zákvas pre dané kvasinky a to pre jednu saccharomycéznu Sachcaromyces cerevisie, a dve nesaccharomycézne …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Reader: Pavel Híc, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Michal Černoch -
Vliv fermentace s obsahem listů na senzorické vlastnosti vína
Soňa Podholová -
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Řízená fermentace pomocí sledování produkce oxidu uhličitého
Dominik Osička -
Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis
Petra Válková -
Možnosti fermentace syrovátky
Radek Bartošík