Štúdium použitia nesaccharomycéznych kvasiniek pre výrobu vína – Bc. Michaela Hajdúchová
Bc. Michaela Hajdúchová
Master's thesis
Štúdium použitia nesaccharomycéznych kvasiniek pre výrobu vína
Studium použití nesacharomycetních kvasinek pro výrobu vína
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá využitím nesaccharomycézních kvasinek pro výrobu vína. V literární části jsou prostudovány nesaccharomycézní kvasinky, jejich charakteristika, taxonomie, metabolismus kvasinek a jejich pozitivní a negativní vliv na víno. Experimentální část se zabývá založením pokusu, ve kterém se udělal zákvas pro dané kvasinky a to pro jednu saccharomycézní Sachcaromyces cerevisie, a dvě …viacAbstract:
The diploma thesis deals with the use of non-saccharomyces yeasts for wine production. In the literature part, non-saccharomyces yeasts, their characteristics, taxonomy, yeast metabolism and their positive and negative influence on wine are studied. The experimental part deals with the establishment of an experiment in which a starter was made for the yeasts, namely one saccharomyces Sachcaromyces …viacAbstract:
Diplomová práca sa zaoberá využitím nesaccharomycéznych kvasiniek pre výrobu vína. V literárnej časti sú preštudované nesaccharomycézne kvasinky, ich charakteristika, taxonómia, metabolizmus kvasiniek a ich pozitívny a negatívny vplyv na víno. Experimentálna časť sa zaoberá založením pokusu, v ktorom sa spravil zákvas pre dané kvasinky a to pre jednu saccharomycéznu Sachcaromyces cerevisie, a dve nesaccharomycézne …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedúci: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Pavel Híc, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Michal Černoch -
Vliv fermentace s obsahem listů na senzorické vlastnosti vína
Soňa Podholová -
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Řízená fermentace pomocí sledování produkce oxidu uhličitého
Dominik Osička -
Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis
Petra Válková -
Možnosti fermentace syrovátky
Radek Bartošík