Bc. Michaela Hajdúchová

Master's thesis

Štúdium použitia nesaccharomycéznych kvasiniek pre výrobu vína

Studium použití nesacharomycetních kvasinek pro výrobu vína
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá využitím nesaccharomycézních kvasinek pro výrobu vína. V literární části jsou prostudovány nesaccharomycézní kvasinky, jejich charakteristika, taxonomie, metabolismus kvasinek a jejich pozitivní a negativní vliv na víno. Experimentální část se zabývá založením pokusu, ve kterém se udělal zákvas pro dané kvasinky a to pro jednu saccharomycézní Sachcaromyces cerevisie, a dvě …viac
Abstract:
The diploma thesis deals with the use of non-saccharomyces yeasts for wine production. In the literature part, non-saccharomyces yeasts, their characteristics, taxonomy, yeast metabolism and their positive and negative influence on wine are studied. The experimental part deals with the establishment of an experiment in which a starter was made for the yeasts, namely one saccharomyces Sachcaromyces …viac
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá využitím nesaccharomycéznych kvasiniek pre výrobu vína. V literárnej časti sú preštudované nesaccharomycézne kvasinky, ich charakteristika, taxonómia, metabolizmus kvasiniek a ich pozitívny a negatívny vplyv na víno. Experimentálna časť sa zaoberá založením pokusu, v ktorom sa spravil zákvas pre dané kvasinky a to pre jednu saccharomycéznu Sachcaromyces cerevisie, a dve nesaccharomycézne …viac
 
 
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedúci: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Híc, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta