Bc. Lenka HRDOVÁ

Diplomová práce

Stabilita emulzí O/V v prítomnosti neionogenních surfaktantů

Stability of O/W Emulsions in the Presence of Non-ionic Surfactants
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na přípravu emulzí typu olej ve vodě, jejich charakterizaci a sledování stability při různých teplotách skladování. Stabilita emulzí byla hodnocena ze změn velikostí částic stanovených metodou fotonové korelační spektroskopie a prostřednictvím vizuálního popisu jejich vzhledu. V teoretické části práce byla vypracována literární rešerše, která je zaměřena na popis emulzí …více
Abstract:
The thesis is focused on the preparation of emulsions of oil-in-water type, their characterization, and monitoring of stability at different storage temperatures. Emulsion stability was evaluated from changes in particle size which were determined by photon correlation spectroscopy, and via a visual description of their appearance. In the theoretical part the literary research was elaborated, which …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor: 20158

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Věra Kašpárková, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HRDOVÁ, Lenka. Stabilita emulzí O/V v prítomnosti neionogenních surfaktantů. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.