Souvislost senzorického profilu vín Čech a Moravy s GC-MS analýzou – Karolína Němcová
Karolína Němcová
Bachelor's thesis
Souvislost senzorického profilu vín Čech a Moravy s GC-MS analýzou
Relationship between the sensory profile of Czech and Moravian wines and the GC-MS analysis
Abstract:
Plynová chromatografie s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) je hojně využívanou metodou v analýze vín. Znalost těkavých látek a senzorických vlastností vín je dobrým nástrojem k poznání a určení jejich kvality. Cílem této bakalářské práce je ověřit hypotézu existence vztahů některých chuťových vlastností vín s vybranými sloučeninami GC-MS profilu vzorku vína. Základní kámen této práce tvoří analýza …moreAbstract:
Gas chromatography with mass spectrometry (GC-MS) is widely used method in wine analysis. Knowledge of wine volatile compounds and sensory properties is a good tool for understanding and determining the wine quality. The aim of this bachelor thesis was to verify the hypothesis of the existence of relationships that some taste properties of wines with some selected compounds of the GC …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NĚMCOVÁ, Karolína. \textit{Souvislost senzorického profilu vín Čech a Moravy s GC-MS analýzou}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/lzoo9k/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Senzorické vlastnosti kávy
Jiří Filip -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Senzorické vlastnosti sladiny
Hana Piechová -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu
Tomáš Krejča -
Vliv fermentace s obsahem listů na senzorické vlastnosti vína
Soňa Podholová -
Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti
Kamila Součková -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights