Souvislost senzorického profilu vín Čech a Moravy s GC-MS analýzou – Karolína Němcová
Karolína Němcová
Bakalářská práce
Souvislost senzorického profilu vín Čech a Moravy s GC-MS analýzou
Relationship between the sensory profile of Czech and Moravian wines and the GC-MS analysis
Anotace:
Plynová chromatografie s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) je hojně využívanou metodou v analýze vín. Znalost těkavých látek a senzorických vlastností vín je dobrým nástrojem k poznání a určení jejich kvality. Cílem této bakalářské práce je ověřit hypotézu existence vztahů některých chuťových vlastností vín s vybranými sloučeninami GC-MS profilu vzorku vína. Základní kámen této práce tvoří analýza …víceAbstract:
Gas chromatography with mass spectrometry (GC-MS) is widely used method in wine analysis. Knowledge of wine volatile compounds and sensory properties is a good tool for understanding and determining the wine quality. The aim of this bachelor thesis was to verify the hypothesis of the existence of relationships that some taste properties of wines with some selected compounds of the GC …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NĚMCOVÁ, Karolína. \textit{Souvislost senzorického profilu vín Čech a Moravy s GC-MS analýzou}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/lzoo9k/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické vlastnosti kávy
Jiří Filip -
Senzorické vlastnosti sladiny
Hana Piechová -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu
Tomáš Krejča -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Vliv fermentace s obsahem listů na senzorické vlastnosti vína
Soňa Podholová -
Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti
Kamila Součková
Název
Vložil
Vloženo
Práva