Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu – Michaela SESZTÁKOVÁ
Michaela SESZTÁKOVÁ
Bachelor's thesis
Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu
Significance and Treatment Aloe Vera in Food and Cosmetics Industries
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá výrobou a zpracováním Aloe vera, a také jejím vlivem na zdraví. Důraz je kladen na složení Aloe vera především z hlediska biologicky účinných látek, kde jsou popsány jejich pozitivní i negativní účinky na lidský organismus. V práci jsou popsány aplikace extraktů z Aloe vera v potravinách, kosmetice a také v lékařství na vnitřní a vnější použití. Pozornost je zaměřena rovněž …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the production and processing of Aloe vera, and its impact on health. Emphasis is placed on the composition of Aloe vera regarding biologically active substances, which the positive and negative effects on the human body are described. The paper describes the application of Aloe vera extracts in food, cosmetics and medicine for internal and external use. Attention is …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2014
Accessible from:: 16. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SESZTÁKOVÁ, Michaela. \textit{Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/m0d7yo/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
SESZTÁKOVÁ, Michaela. Význam a Zpracování Aloe Vera v Potravinářském a Kosmetickém Průmyslu. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Analýza vybraných látek z rostlin Aloe vera chromatografickými metodami
Markéta BUČKOVÁ -
Matematický popis tlakové ztráty komponentu chladicí soustavy automobilu za použití CFD simulací s následnou stavbou korelací pro použití v 1D simulačním nástroji
Ondřej Symerský -
Zákaz použití síly v mezinárodním právu
Matěj Kubiš -
Použití donucovacích prostředků policistou
Michal Kundrát -
Právní a technické limity použití krátké kulové zbraně policistou při služebním zákroku
Martin Mačica -
Oprávnění k použití zbraně při ochraně státních hranic
Věra Janglová -
Použití donucovacích prostředků a zbraní u bezpečnostních sborů a vyhodnocení rizik
Jiří Tišler -
Použití zbraně jako „ultima ratio“ zakročujícího strážníka
Veronika Pecáková