The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat – Helga Johana Hernandez Hernandez, MSc
Helga Johana Hernandez Hernandez, MSc
Disertační práce
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Attributes of Dried Meat
Anotace:
Mikrobiální zatížení lze ovládat buď syntetické nebo přírodní konzervační látky. Zvláštní zájem byl zaměřen na potenciální použití rostlinných esenciálních olejů jako bezpečnějších přísad pro maso. Nicméně, neexistuje žádné publikované výzkum na použití éterických olejů v průběhu procesu sušení masa. Tato studie byla zaměřena na posílení procesu sušení masa. Na prvním z přidané hodnoty sušeného masný …víceAbstract:
Microbial load can be controlled using either synthetic or natural preservatives. Particular interest has been focused on the potential application of plant essential oils as safer additives for meat. However, there is no published research on the use of essential oils during the meat drying process. This study was focused on enhancing the meat drying process. At first a value-added dried meat product …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 8. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Banout, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HERNANDEZ HERNANDEZ, Helga Johana. \textit{The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/m0lepv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíDoktorský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Sustainable Rural Development in TS
Práce na příbuzné téma
-
Chemical analysis of oregano (Origanum vulgare) essential oil
Nela Kotrčová -
Influence of Essential Oil Blanching on Drying Kinetics of Dehydrated Meat
Diego Antonio Claramount Ruiz
Název
Vložil
Vloženo
Práva