Vliv odrůdy a termínu setí na dozrávání čiroku zrnového – Bc. Jitka Lejčková
Bc. Jitka Lejčková
Master's thesis
Vliv odrůdy a termínu setí na dozrávání čiroku zrnového
Influence of variety and sowing term on ripening of sorghum
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo ověřit možnosti a podmínky pěstování čiroku zrnového (Aesenio, Express a Tonkawa) v České republice. Čirok byl pěstován v simulovaném systému ekologického hospodaření s minimální výživou v podobě zeleného hnojení a přírodních hnojiv. Na základě testů obsahu taninů v zrnu čiroku bylo zjištěno, že odrůda měla průkazný vliv (p<0,05) na obsah taninů. Nejvíce taninů obsahovala …moreAbstract:
The aim of the diploma thesis was to verify the possibilities and conditions of growing sorghum (Aesenio, Express and Tonkawa) in the Czech Republic. Sorghum was grown in a simulated organic farming system with minimal nutrition in the form of green manure and natural fertilizers. Based on tests of the tannin content in sorghum grain, it was found that the variety had a significant effect (p <0.05 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jaroslav Tomášek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LEJČKOVÁ, Jitka. \textit{Vliv odrůdy a termínu setí na dozrávání čiroku zrnového}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/m2diwh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Organic Farming / Organic Farming
Theses on a related topic
-
Technologie pěstování a hnojení ječmene (Hordeum) s cílem maximální kvality produktu a jeho využití pro výrobu doplňku stravy "zeleného ječmene"
Magdaléna DARDOVÁ -
Nutriční kvalita lesních plodů
Jana Borovičková -
Vliv odlišné meziřádkové vzdálenosti na výnos kukuřice na zrno a siláž
Marek Tichý -
Minimalizační technologie zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Lukáš Lokaj
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights