Vliv způsobů balení na mikroflóru masa – Bc. Kristýna Zemánková
Bc. Kristýna Zemánková
Diplomová práce
Vliv způsobů balení na mikroflóru masa
Effect of packaging methods on the microflora of meat.
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou způsobů balení ovlivňující mikrobiální kontaminaci masa. Byl hodnocen vztah rozvoje mikroorganismů a barvy masa v závislosti na době skladování a způsobů balení.V první části je popsána jakost masa, chemické složení masa a postmortální změny, při kterých dochází k přeměně svalu na maso, které se následně zpracovává a konzumuje. Hlavní část se zabývá balením …víceAbstract:
This diploma thesis deals with methods of packaging influenced the microbiological contamination of meat. The relation among develompment of microbiological contamination and color of meat, according on time of storage and methods of packaging.The first part deals with quality of the meat,chemical composition of meat and post mort changes, when muscles are changed to meat, which we can proces and consume …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv podmínek skladování a způsobu balení na bezpečnost masa
Kamila Otipková -
Degradace polycyklických aromatických uhlovodíků půdními mikroorganismy
Zuzana Dvořáková -
Vliv podmínek skladování a způsobu balení na bezpečnost masa
Kamila Otipková -
Aplikace technických plynů pro balení drůbežího masa v ochranné atmosféře
Petra Skýpalová -
Balení potravin v modifikované atmosféře.
Alena Bednářová -
Balení potravin v ochranné atmosféře
Kamila Stachovcová -
Vliv typů balení na trvanlivost masných výrobků
Michaela BURIANOVÁ -
Vliv technologie balení na trvanlivost produktů
Lucie RYKROVÁ