Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin – Markéta Vrbatová
Markéta Vrbatová
Bakalářská práce
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Potential application of essential oils from selected species of the Apiaceae family for food preservation
Anotace:
V posledních letech je věnována stále větší pozornost výzkumu potenciálního využití rostlinných silic pro konzervaci potravin. Mezi testované, patří mimo jiné i silice z čeledi Apiaceae. Bakalářská práce je zaměřena na vyhledání vědeckých studií a zpracování literární rešerše na toto téma. Práce rovněž zahrnuje způsoby a metody konzervace, věnuje se mikroorganismům způsobujícím kažení, znehodnocení …víceAbstract:
In recent years, more and more attention has been paid to research on the potential use of plant essential oils for food preservation. Among those tested are essential oils from plants of the Apiaceae family. The bachelor thesis is focused on the search of scientific studies and the elaboration of a literature search on this topic. The thesis also covers ways and methods of preservation, and looks …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Oponent: Klára Urbanová, doc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VRBATOVÁ, Markéta. \textit{Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/m2twhl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Chemická konzervace potravin a její vliv na lidský organismus
Kateřina Kučerová -
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Možnosti využití extraktu konopí pro konzervaci potravin
Petra Karásková -
Možnosti využití extraktu konopí pro konzervaci potravin
Lucie Svobodová -
Možnosti aplikace rostlinných silic pro konzervaci potravin
Jana Králová -
Antimikrobiální aktivita silic z vybraných druhů rostlin čeledi Apiaceae
Vladimír Kvítek
Název
Vložil
Vloženo
Práva