Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin – Bc. Jakub BROGOWSKI
Bc. Jakub BROGOWSKI
Diplomová práce
Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin
Utilization of Biopolymers as Packaging Materials for Food
Anotace:
ato diplomová práce se zabývá možností využití biopolymerů jako obalových matriálů potravin. Byl pozorován vliv vzorků folií na skladované potraviny a vliv skladovacích podmínek a skladovaného obsahu na obalový materiál. Srovnávány byly různé druhy folií, které byly udržovány v různých prostředích. Proměnou zde byla teplota a vlhkost. Kon-krétně byl v časovém horizontu stanoven obsah kyseliny askorbové …víceAbstract:
This thesis deals with the possibility of using bio polymer foils for food packaging. An effect of packaging material to the storage of fruit and influence of storage conditions on the packaging material. We compared the different types of films that were maintained in different environments. There was variable temperature and humidity. Specifically, the term determination of ascorbic acid in storage …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Sedláček, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BROGOWSKI, Jakub. Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin