Viskozita vodných roztoků hyaluronanu v přítomnosti solí – Bc. Markéta Kratochvílová, DiS.
Bc. Markéta Kratochvílová, DiS.
Master's thesis
Viskozita vodných roztoků hyaluronanu v přítomnosti solí
Viscosity of Aqueous Hyaluronane Solutions in the Presence of Salts
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá roztokovým chováním kyseliny hyaluronové v přítomnosti solí Hofmeisterovy řady. Polymerní roztoky byly studovány pomocí viskozimetrického měření Ubbelohdeho kapilárním viskozimetrem. V práci byly stanoveny základní viskozitní charakteristiky, a to limitní viskozitní číslo a Hugginsova konstanta. Bylo zjištěno, že přítomnost soli v polymerním roztoku způsobuje pokles viskozity …viacAbstract:
The thesis focuses on the solution behaviour of hyaluronic acid in the presence of salts of Hofmeister series. Polymer solutions were studied by viscometric measurements using Ubbelohde capillary viscometer. In the thesis, the fundamental viscosity characteristics were determined, namely the intrinsic viscosity and the Huggins constant. It has been found that the presence of salt in the solution decreased …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2015
Zverejniť od: 11. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kratochvílová, Markéta. Viskozita vodných roztoků hyaluronanu v přítomnosti solí. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production