Využití pícnin ve výživě kura domácího – Ing. Ing. Vojtěch Anderle
Ing. Ing. Vojtěch Anderle
Disertační práce
Využití pícnin ve výživě kura domácího
Use of green fodders in chickens and laying hens nutrition
Anotace:
Cílem práce bylo definovat nutriční kvalitu vybraných druhů pícnin, zjistit množství přijaté píce a její vliv na parametry užitkovosti a kvalitu jatečně upraveného těla vykrmovaných kuřat. U nosného typu kura bylo cílem vyhodnotit vliv zkrmování vybraných druhů pícnin a odlišných způsobů jejich konzervace na parametry užitkovosti a kvalitu vajec u finálního hybrida nosného typu. K zajištění těchto …víceAbstract:
The aim of the study was to determine nutrient quality of chosen green fodders, to find amount of consumed green fodder and to find the effect of these consumption on chicken performance and carcass quality. In laying hens the aim was to evaluate the effect of feeding green fodders and different ways of their conservation on hens’ performance and egg quality.To fulfill the aims six experiments was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 10. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martina Lichovníková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Speciální zootechnika
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.