Stanovení celeru jako alergenu v potravinách metodou Real-time PCR – Bc. Nela Bednářová
Bc. Nela Bednářová
Bakalářská práce
Stanovení celeru jako alergenu v potravinách metodou Real-time PCR
Detection of Celery as an Allergen in Food by Real-Time PCR
Anotace:
Tato práce se zabývá potravinovými alergiemi u lidí a stanovení jednoho z nejagresivnějších potravinových alergenů, celeru, ve stravě. Potravinová alergie je fenoménem 20.a 21.století a určitě patří k horkým tématům alergologických praxí. V práci je popsána metoda stanovení celeru v potravinách metodou Real-time PCR na Státním veterinárním ústavě v Jihlavě.Abstract:
This work looks into food allergies in humans and the assessment of one of the most agressive food allergens - celery - in food. Food allergy is a fenomenon of the 20th and 21st century and sure belongs to hotly contested topics in allergological practise. The work describes a Real-time PCR method for celery detection in food performed in State Veterinary Institute Jihlava.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/slfhb/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2014
- Vedoucí: Mgr. Bronislav Šimek
- Oponent: Mgr. Jana Flášarová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Zdravotní laborant
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.