Analýza tradiční gastronomie ve vybraném regionu – Dominika Baranová
Dominika Baranová
Bachelor's thesis
Analýza tradiční gastronomie ve vybraném regionu
Analysis of traditional gastronomy in a selected region
Abstract:
This thesis deals with the development of literary research, the essentials of gastronomy in the Liptovský region. It describes the history of gastronomy in Slovakia, the geography of Liptov, the Liptov region, gastronomy in Slovakia, the gastronomy of Liptov, individual traditional ways of preparing food in the past in Liptov, traditional dishes, cheeses in Slovakia, a description of interesting eating …moreAbstract:
Bakalárska práca sa zaoberá vypracovaním literárneho rešeršu, náležitosťami o gastronómií v oblasti Liptovského regiónu. Popisuje históriu gastronómie na Slovensku, geografiu Liptova, Liptovský región, gastronómiu na Slovensku, gastronómiu Liptova, jednotlivé tradičné spôsoby prípravy jedál v minulosti na Liptove, tradičné pokrmy, syry na Slovensku, popis zaujímavých stravovacích zvyklostí. V praktickej …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023
Identifier:
https://is.ambis.cz/th/jvu0r/
Thesis defence
- Date of defence: 25. 5. 2023
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
- Reader: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BARANOVÁ, Dominika. \textit{Analýza tradiční gastronomie ve vybraném regionu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: The College of Regional Development and Banking Institute - AMBIS, a.s. 2023. Available from: https://theses.cz/id/m6bhmj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: AMBIS vysoká škola, a.s.AMBIS University
Bachelor programme / field:
Hotel and tourism management / Hotel and tourism management
Theses on a related topic
-
Tradiční pokrmy Chodska a Plzeňska
Lucie Beranová -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Denis Mizler -
Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska
Lucie Brtníčková -
Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku
Markéta Vaštová -
Tradiční pokrmy z hub a jejich současné rozšíření
Nadine Lulic -
Gurmánský cestovní ruch na Brněnsku
Vroblová Vroblová -
Stravovací služby na farmářských trzích v Praze a Bruselu
Tereza Buzková