Stanovení vybraných mikronutrientů v doplňcích stravy na bázi zeleného ječmene – Bc. Barbora Peslová
Bc. Barbora Peslová
Diplomová práce
Stanovení vybraných mikronutrientů v doplňcích stravy na bázi zeleného ječmene
Determination of selected micronutrients in the food supplement on the basis of green barley
Anotace:
Zelený ječmen je pěstován a využíván lidstvem po tisíce let, nejstarší nálezy jeho divoké formy jsou datovány 8500 let před naším letopočtem, ve starém Egyptě sloužil jako hlavní obživa. Využívalo se nejen zrno jako základ mouk, ale i zelená rostlina pro výrobu šťáv a jako obklad na zranění a popáleniny. Dnes se použití zeleného ječmene těší stále větší oblibě a jeho konzumace je spojena se zdravou …víceAbstract:
Green barley is grown and used by mankind for thousands of years, the oldest discoveries of wild forms are dated back to 8500 BC, in ancient Egypt Barley served as the main source of livelihood. Barley was not used just as base of flour, but also as a green plant for the juices production and as a compress for injuries and burns. In theese days is barley becoming increasingly popular and its consumption …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PESLOVÁ, Barbora. \textit{Stanovení vybraných mikronutrientů v doplňcích stravy na bázi zeleného ječmene}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/m7hbbu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B v jedlém hmyzu
Jaroslava Bednářová -
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B u vybraných druhů klíčků
Anna Švecová -
Implementace multidetekční metody pro stanovení vitaminů skupiny B v potravinách
Pavlína Kotrbatá -
Obsah vitaminů skupiny B v obilovinách s barevným zrnem
Denisa Tocháčková -
Klinický význam vitamínů skupiny B
Denisa Cymorková -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Úloha zařazení vitaminů skupiny B a C do krmné dávky u prasat
Iveta Hrkotová -
Izotachoforetické stanovení vitaminů skupiny B kationtového charakteru
Michaela Frühbauerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva