Pestrost stravy a její vliv na rozvoj nadváhy a obezity – Bc. Hana Kavínová
Bc. Hana Kavínová
Diplomová práce
Pestrost stravy a její vliv na rozvoj nadváhy a obezity
Varied food and its influence on overweight and obesity
Anotace:
Cílem mé diplomové práce bylo zjistit, zda pestrost stravy ovlivňuje nadváhu a obezitu. Dalším cílem bylo zhodnotit pestrost stravy české populace a zjistit, které faktory ji ovlivňují. Výsledky ukázaly silný pozitivní vztah mezi množstvím tělesného tuku a pestrostí stravy. Pestrost stravy je poměrně nízká. Jen 23,7% účastníků dosáhlo průměrné a 7,2% nadprůměrné pestrosti stravy. Bylo zjištěno, že …víceAbstract:
Dietary variety and its effect on development of overweight and obesity. The aim of this thesis was to investigate whether dietary variety has effect on obesity and the overweight condition. Another aim was to evaluate the dietary variety of the Czech population and to investigate what factors influence it. The results show strong positive association between the amount of body fat and dietary variety …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2009
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/zt57i/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2009
- Vedoucí: Mgr. Martin Forejt, Ph.D.
- Oponent: doc. MUDr. Jindřich Fiala, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Zdravotní vědy
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení množství tělesného tuku u žáků mladšího školního věku v Ústí nad Labem
Petra GEBAUEROVÁ -
Hodnocení množství tělesného tuku u skupiny pubescentů sportovní a nesportovní třídy v Litvínově
Karolína GAJARSKÁ -
Využití magnetické rezonance ke kvantifikaci tuku a steatózy pankreatu u pacientů po bariatrickém zákroku
Martin BLAHO -
Porovnání metod měření tělesného tuku a změny tělesného složení a stravovacích návyků po laparoskopické tubulizaci žaludku
Vladislava ZAVADILOVÁ -
Zjištění procenta tělesného tuku pomocí kaliperace u studentů navštěvujících výběrovou tělesnou výchovu na KTVS PF JU zaměřenou na aerobic, zumbu, bosu a squash
Markéta ŽLABOVÁ -
Vliv energetického příjmu a energetického výdeje na procento tělesného tuku
Soňa Cífková -
Same Old, Same Old in the App Economy: Predicting the Effects of Article 6c of the European Commission Proposal for a Digital Markets Act on the iOS App Ecosystem
Adrian Wolkersdorf -
Water Purification Technology for the mitigation of the amount of flouride, arsenic and heavy metals in sources of water (stream, borehole, pipe water, harvested rain water) for technical, potable and irrigation purposes in Asuogya, a community in the Sunyani West district of the Bono region of Ghana.
Yaa Adu-Pokua