Vliv tepelného zpracování na stravitelnost a kvalitu proteinu u Tenebrio molitor a Gryllus assimilis – Bc. Josef Klabík
Bc. Josef Klabík
Master's thesis
Vliv tepelného zpracování na stravitelnost a kvalitu proteinu u Tenebrio molitor a Gryllus assimilis
Effect of heat treatment on protein digestibility and quality in Tenebrio molitor and Gryllus assimilis
Anotácia:
Rychlý růst světové populace s sebou nese potřebu hledat nové zdroje potravin pro člověka. Takový zdroj by měl obsahovat plnohodnotné bílkoviny a zároveň by mělo být možné ho vyprodukovat dostatečné množství s minimálním enviromentálním dopadem. Tyto parametry spojuje jedlý hmyz, který je tradičně konzumován v některých částech světa. Aby však mohl být za tímto účelem hromadně chován, musí k tomu být …viacAbstract:
The rapid growth of the world's population brings the need to find new food sources for men. Such a source should contain high-quality protein, and at the same time, it should be possible to produce it in an adequate amount with minimal environmental impact. Edible insects, which are traditionally consumed in some parts of the world, meet these demands. But before it can be reared on a large scale …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedúci: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Oponent: Anna Adámková, DiS., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLABÍK, Josef. \textit{Vliv tepelného zpracování na stravitelnost a kvalitu proteinu u Tenebrio molitor a Gryllus assimilis}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/m80l7s/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Potential impact of socioeconomic development on current use of fish and culinary herbs in Cambodian traditional cuisine
Helena Kissová -
Fermented plant foods and their importance in food security in northern Ghana
Kingsley Obeng Buaben -
Převod rostlin z in vitro do ex vitro podmínek
Magdaléna Dybová -
In Vivo Incorporation of Non-Canonical Amino Acids into Proteins
Dariia Pavlenko -
The role of branched-chain amino acids: metabolic remodelling in pancreatic carcinoma cells
Klára Gotvaldová -
Syntéza calixarenů nesoucích aminokyseliny/ureidoskupiny pro studium jejich dimerizace a komplexačních vlastností
Jiří Šimánek
Názov
Vložil
Vložené
Práva