Michaela Štěpánková

Bachelor's thesis

Obsah soli ve vegetariánských pokrmech

Salt content in vegetarian meals
Abstract:
První část bakalářské práce se zabývá pojmem vegetariánství, jeho druhy, výhodami a zdravotními riziky. Druhá část práce obsahuje základní informace o soli, její dělení, obohacování a použití. Popisuje vliv soli na lidský organismus a také možnosti jejího omezení či nahrazení v pokrmech. Třetí část této práce popisuje možnosti a postupy stanovení soli ve vzorkách. V závěrečné části byl vyhodnocen obsah …more
Abstract:
First part of the bachelor thesis deals with the concept of vegetarianism, its types, advantages, and disadvantages. Second part contains basic information about salt, its classification, enrichment, and use. Influence of salt on human organism and options of its reduction or substitution in meals are described in this part as well. Third part of the thesis describes options and methods of determining …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Štěpánková, Michaela. Obsah soli ve vegetariánských pokrmech. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická