Bc. Hana TUREČKOVÁ

Master's thesis

Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa

Vitamin B2 determination in buckwheat and millet products
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na charakteristiku riboflavinu (vitaminu B2), jeho zdroje, vlastnosti, ztráty během zpracování potravin, možnosti stanovení riboflavinu (chromatografické metody, především HPLC) a popis pohanky, prosa a jáhel, jejich složení a využití. Praktická část se zabývá stanovením obsahu riboflavinu v pohankových a prosných produktech (např. mouka, vločky, jáhly) technikou HPLC/UV …more
Abstract:
The thesis is focused on the characterization of riboflavin (vitamin B2), its sources, properties and losses after processing, possibilities of riboflavin determination (chromatographic methods, especially HPLC) and the description of buckwheat and millet, their composition and utilization. The practical part deals with the determination of riboflavin content of buckwheat and millet products (e.g. …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier: 14696

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2010

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

TUREČKOVÁ, Hana. Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe