Andrea Hégrová

Bachelor's thesis

Nutriční a toxikologické zhodnocení sladidel povolených k použití v Evropské unii

Nutritional and toxicological evaluation of sweeteners allowed to use in European Union
Abstract:
Bakalářská práce „Nutriční a toxikologické zhodnocení sladidel povolených k použití v Evropské unii“ řeší problematiku sladidel použitelných v potravinách. Práce byla zaměřena na přírodní i syntetická sladidla vyskytující se v potravinách na jejich glykemický index, sladivost, výživové hledisko, metabolismus a toxikologické působení na člověka. Cílem práce bylo sestavit seznam sladidel povolených v …more
Abstract:
The bachelor's thesis "Nutritional and toxicological evaluation of sweeteners authorized for use in the European Union" addresses the problematics of sweeteners used in foodstuffs. The work was focused on natural and synthetic sweeteners occurring in foods, their glycemic index, sweetness, nutritional aspects, metabolism, and toxicological effects on humans. The aim of the work was to compile a list …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology