Andrea Hégrová

Bakalářská práce

Nutriční a toxikologické zhodnocení sladidel povolených k použití v Evropské unii

Nutritional and toxicological evaluation of sweeteners allowed to use in European Union
Anotace:
Bakalářská práce „Nutriční a toxikologické zhodnocení sladidel povolených k použití v Evropské unii“ řeší problematiku sladidel použitelných v potravinách. Práce byla zaměřena na přírodní i syntetická sladidla vyskytující se v potravinách na jejich glykemický index, sladivost, výživové hledisko, metabolismus a toxikologické působení na člověka. Cílem práce bylo sestavit seznam sladidel povolených v …více
Abstract:
The bachelor's thesis "Nutritional and toxicological evaluation of sweeteners authorized for use in the European Union" addresses the problematics of sweeteners used in foodstuffs. The work was focused on natural and synthetic sweeteners occurring in foods, their glycemic index, sweetness, nutritional aspects, metabolism, and toxicological effects on humans. The aim of the work was to compile a list …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma