Nutriční a toxikologické zhodnocení sladidel povolených k použití v Evropské unii – Andrea Hégrová
Andrea Hégrová
Bakalářská práce
Nutriční a toxikologické zhodnocení sladidel povolených k použití v Evropské unii
Nutritional and toxicological evaluation of sweeteners allowed to use in European Union
Anotace:
Bakalářská práce „Nutriční a toxikologické zhodnocení sladidel povolených k použití v Evropské unii“ řeší problematiku sladidel použitelných v potravinách. Práce byla zaměřena na přírodní i syntetická sladidla vyskytující se v potravinách na jejich glykemický index, sladivost, výživové hledisko, metabolismus a toxikologické působení na člověka. Cílem práce bylo sestavit seznam sladidel povolených v …víceAbstract:
The bachelor's thesis "Nutritional and toxicological evaluation of sweeteners authorized for use in the European Union" addresses the problematics of sweeteners used in foodstuffs. The work was focused on natural and synthetic sweeteners occurring in foods, their glycemic index, sweetness, nutritional aspects, metabolism, and toxicological effects on humans. The aim of the work was to compile a list …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Preference sladidel u konzumentů v ČR
Lenka Trnková -
Schopnost bakterií využívat syntetická sladila a cukerné alkoholy jako zdroj energie
Tereza Procházková -
Cukerné alkoholy, jejich příprava a použití
Jaroslava Daňsová -
Vyhledávání proteinů interagujících s cukry v genomu vybraných organismů
Daniela Repelová -
Cukry ve výživě
Veronika KYTKOVÁ -
Cukry a sladidla v lidské výživě
Kateřina Otrusinová -
Cukry v naší potravě a kolem nás
Simona Rychnová