Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů – Bc. Šimon Borek
Bc. Šimon Borek
Diplomová práce
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Hydrocolloids and their effect on cream cheese properties
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na vliv hydrokoloidů na vlastnosti smetanových krémů. Teoretická část práce se zaměřuje na technologii výroby smetanových krémů a na jejich organoleptické vlastnosti. Dále se zabývá hydrokoloidy a přídatnými látkami v potravinách. Jsou zde popsány základní vlastnosti hydrokoloidů, díky kterým se využívají jako aditiva v potravinách. Praktická část diplomové práce se zaměřuje …víceAbstract:
The diploma thesis was focused on effect of hydrocolloids on the properties of creams. The theoretical part of the thesis focuses on the technology of cream production and its organoleptic properties. It also focuses on hydrocolloids and food additives. The basic properties of hydrocolloids that make them useful as food additives are described. The practical part of the thesis focuses on furcellarans …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Borek, Šimon. Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných hydrokoloidů na konzistenci smetanových krémů
Barbora Křenková -
Mražené smetanové krémy s přidanou hodnotou
Barbora Melicharová -
Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků
Vendula Kůrová -
Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů
Markéta Suchánková -
Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů
Markéta Suchánková -
Vliv furcellaranu na vybrané vlastnosti kuřecí šunky
Aneta Lyčková -
Chemická modifikace polysacharidů pro biomedicínské aplikace
Kateřina Štěpánková -
Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru
Iva Peníšková