Vliv rostlinných esenciálních olejů na původce posklizňových chorob rostlin – Bc. Kateřina Mikesková
Bc. Kateřina Mikesková
Diplomová práce
Vliv rostlinných esenciálních olejů na původce posklizňových chorob rostlin
Effect of plant essential oils on causal agents of postharvest diseases of crops
Anotace:
Tato diplomová práce byla zaměřena na rostlinné esenciální oleje a jejich vliv na původce posklizňových chorob zeleniny. Inhibiční účinky esenciálních olejů byly nejdříve zkoumány na 16 houbových izolátech na PDA médiu. Pro pokusy byly vybrány esenciální oleje ze 4 rostlin, a to z Thymus vulgaris L., Thymus serpyllum L., Origanum vulgare L. a Salvia officialis L.. Následně na základě získaných výsledků …víceAbstract:
This diploma thesis focused on vegetable essential oils and their effect on postharvest disease agents in vegetables. The inhibitory effects of essential oils were first investigated on 16 fungal isolates on PDA medium. Essential oils from 4 plants, namely, Thymus vulgaris L., Thymus serpyllum L., Origanum vulgare L. and Salvia officialis L. were selected for the experiments. Subsequently, based on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Jana Mazáková, Ph.D.
- Oponent: Markéta Macháčová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MIKESKOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv rostlinných esenciálních olejů na původce posklizňových chorob rostlin}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/m9phsn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Rostlinolékařství
Práce na příbuzné téma
-
Využití silic proti původcům skládkových chorob brambor
Andrea Keltnerová -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Esenciální olej z vanilky jako zdroj aktivátorů aryluhlovodíkového recetoru
Iva GŘEŠKOVÁ -
Esenciální olej jako náhrada antibiotik
Jones Owusu Gyamfi -
Vavřínový esenciální olej
Monika Vokálová -
Využití biologicky aktivních látek z rostlin pro prodloužení úchovy vybrané kořenové zeleniny
Marie Krondlová -
Detekce a identifikace patogenu zeleniny
Klára Gomelská -
Phraseme mit Farbbezeichnungen (blau, grün, rot, weiß, schwarz) im deutsch-tschechischen Vergleich
Jana Machová
Název
Vložil
Vloženo
Práva