Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky – Bc. Jana PIVODOVÁ
Bc. Jana PIVODOVÁ
Bachelor's thesis
Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky
Plant extracts and their antimicrobial effect
Abstract:
Tato práce se zabývá účinkem rostlinných extraktů na mikroorganismy. Zaměřuje se na antimikrobiální účinky těchto extraktů, jichž se využívá v nejen potravinářství. Zabývala jsem se historií, jednotlivými skupinami účinných látek a rozebrala jsem způsoby získávání výtažků účinných látek z rostlin. Popisuji dvanáct rostlin a antimikrobiální účinky z nich získaných extraktů. Uvedla jsem rozdíly citlivosti …moreAbstract:
This work deals with the effects of plant extracts on microorganisms. It is focused on the antimicrobial effect of these extracts, which are used not only in food industry. The history, chemical groups of active substances and ways of extract isolation are analyzed. Twelve plants and antimicrobial effects of their extracts are described. The differences in sensibil-ity of grampositive and gramnegative …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 9. 2007
Identifier:
5420
Thesis defence
- Date of defence: 11. 9. 2007
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
PIVODOVÁ, Jana. Rostlinné extrakty a jejich antimikrobiální účinky. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 05. 09. 2007
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Antimikrobiální účinky polykaprolaktonových nanomateriálů s impregnací rostlinnými extrakty
Kateřina Kodešová -
Antimikrobiální účinky rostlinných extraktů
Patrik Konderla -
Antimikrobiální účinky koncentrovaných hydrolátů získaných destilací rostlinných materiálů
Eliška Tesařová -
Přírodní rostlinné látky a jejich potenciál zvyšovat antimikrobiální účinek konvenčních potravinářských konzervačních látek
Stanislav Rys -
Přírodní látky a nové materiály s antimikrobiálními účinky
Pavlína HOZOVÁ -
Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce
Michal Kutňák -
Přírodní rostlinné látky a jejich synergický antimikrobiální účinek
Lucie Hrdinová