Bc. Martin Rychtařík

Diplomová práce

Stanovení vápníku a fosforu v mléce a mléčných výrobcích

The Determination of Calcium and Phosphorus in Milk and Dairy Products
Anotace:
V teoretické části diplomové práce jsou popsány biochemické a výživové ukazatele makrobiogenních prvků vápníku a fosforu vyskytujících se v mléce a mléčných výrobcích. Práce je zaměřena na jednotlivé složky mléka a mléčných výrobků, které plní v lidské výživě nepostradatelnou roli, včetně spotřeby těchto výrobků v České republice. Z analytického hlediska práce obsahuje využívané laboratorní metody …více
Abstract:
The theoretical part of the Thesis describes biochemical and nutritional indicators of macroelements of calcium and phosphorus contained in milk and milk products. The Thesis is focused on individual components of milk and milk products that have an indispensable role in human nutrition, including consumption of the products in the Czech Republic. From analytical perspective, the Thesis contains the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Helena Velichová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Rychtařík, Martin. Stanovení vápníku a fosforu v mléce a mléčných výrobcích. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe