Mikroorganismy významné v technologii výroby piva – Zbyněk Zemánek
Zbyněk Zemánek
Bachelor's thesis
Mikroorganismy významné v technologii výroby piva
Microorganisms important in the brewing technology
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mikroorganismů vyskytujících se ve výrobě piva. Poukazuje na typy mikroorganismů potřebné pro výrobu piva, tak i na nežádoucí mikroorganismy, které mají špatný vliv na výrobu a konečný stav piva. První část se zabývá přímo výrobou piva, dále jsou popsány kvasinky, jež se používají na výrobu svrchně a spodně kvašených piv. Následují nežádoucí mikroorganismy …moreAbstract:
Bachelor thesis is focused on characteristic of microorganisms which are situated in brewing. It points out the types of microorganisms which are important in the brewing process and it also point out undesirable types which can cause unwanted influences during the manufacturing and in the final product. First chapter is based on the breewing process, next chapter describes yeasts which are used for …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Technologicky významné mikroorganismy v nápojovém průmyslu.
Linda Prokopová -
Významné mikroorganismy a dynamika jejich počtů v průběhu skladování tvarohu a vybraných výrobků z něj
Ludmila Košarišťanová -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová