Zbyněk Zemánek

Bachelor's thesis

Mikroorganismy významné v technologii výroby piva

Microorganisms important in the brewing technology
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku mikroorganismů vyskytujících se ve výrobě piva. Poukazuje na typy mikroorganismů potřebné pro výrobu piva, tak i na nežádoucí mikroorganismy, které mají špatný vliv na výrobu a konečný stav piva. První část se zabývá přímo výrobou piva, dále jsou popsány kvasinky, jež se používají na výrobu svrchně a spodně kvašených piv. Následují nežádoucí mikroorganismy …more
Abstract:
Bachelor thesis is focused on characteristic of microorganisms which are situated in brewing. It points out the types of microorganisms which are important in the brewing process and it also point out undesirable types which can cause unwanted influences during the manufacturing and in the final product. First chapter is based on the breewing process, next chapter describes yeasts which are used for …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology