Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině – Denisa Tocháčková
Denisa Tocháčková
Bakalářská práce
Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině
Influence of vegetable heat treatment on vitamin C content
Anotace:
Bakalářská práce popisuje vliv tepelné úpravy na obsah vitaminu C v zelenině. V teoretické části se zabývá vitaminem C, jeho vlastnostmi, stabilitou a účinky na lidský organismus. Dále jsou zde popsány vybrané analytické metody, prostřednictvím kterých lze vitamin C stanovit. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu vitaminu C (kyseliny askorbové) v brokolici před a po tepelné úpravě metodou …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the infuence of vegetable heat treatment on vitamin C content. The theoretical part is focused on vitamin C, its chemical properties, stability and influence on human body. The next part of the thesis describes the chosen analytic methods of vitamin C (ascorbic acid) detection. The practical part of this work is focused on the determination of vitamin C concentration …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2017
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Tocháčková, Denisa. Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Farmakochemie a medicinální materiály / Farmakochemie a medicinální materiály
Práce na příbuzné téma
-
Vitamin C z pohledu nutričního terapeuta
Adriana Navrátilová -
Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré
Markéta Kubecová -
Změny obsahu vitaminu C ve vybraných plodinách čeledi Solanaceae vlivem tepelných úprav.
Karolína Novotná -
Změny obsahu vitaminu C v ve vybraných plodinách vlivem tepelných úprav.
Karolína Nováková -
Zjištění obsahu vitamínu C ve vybraném rostlinném materiálu, porovnání vlivů různých úprav na jeho obsah
Lucie Kotlandová -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Ověření vlastností HPLC metody indikujících stabilitu rivaroxabanu pro účely farmaceutické analýzy
Miroslava HLISTOVÁ