Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině – Denisa Tocháčková
Denisa Tocháčková
Bachelor's thesis
Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině
Influence of vegetable heat treatment on vitamin C content
Abstract:
Bakalářská práce popisuje vliv tepelné úpravy na obsah vitaminu C v zelenině. V teoretické části se zabývá vitaminem C, jeho vlastnostmi, stabilitou a účinky na lidský organismus. Dále jsou zde popsány vybrané analytické metody, prostřednictvím kterých lze vitamin C stanovit. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu vitaminu C (kyseliny askorbové) v brokolici před a po tepelné úpravě metodou …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the infuence of vegetable heat treatment on vitamin C content. The theoretical part is focused on vitamin C, its chemical properties, stability and influence on human body. The next part of the thesis describes the chosen analytic methods of vitamin C (ascorbic acid) detection. The practical part of this work is focused on the determination of vitamin C concentration …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 7. 2017
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Tocháčková, Denisa. Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Farmacochemistry and Medicinal Materials / Farmacochemistry and Medicinal Materials
Theses on a related topic
-
Vitamin C z pohledu nutričního terapeuta
Adriana Navrátilová -
Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré
Markéta Kubecová -
Změny obsahu vitaminu C ve vybraných plodinách čeledi Solanaceae vlivem tepelných úprav.
Karolína Novotná -
Změny obsahu vitaminu C v ve vybraných plodinách vlivem tepelných úprav.
Karolína Nováková -
Zjištění obsahu vitamínu C ve vybraném rostlinném materiálu, porovnání vlivů různých úprav na jeho obsah
Lucie Kotlandová -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Ověření vlastností HPLC metody indikujících stabilitu rivaroxabanu pro účely farmaceutické analýzy
Miroslava HLISTOVÁ