Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází – Bc. Lucie Jiroutková
Bc. Lucie Jiroutková
Master's thesis
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Analysis of brewing malts volatile compounds profile using vacuum-assisted solid phase microextraction method
Abstract:
Diplomová práce se zabývá využitím vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek v pivovarských sladech. Teoretická část diplomové práce obsahuje poznatky o pivovarských sladech, zaměřuje se na aromaprofil v potravinách, zejména ve sladu. Další část je soustředěna na izolaci těkavých látek z pivovarských sladů a jejich následnou chromatografickou analýzu. Experimentální …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the use of vacuum-assisted solid-phase microextraction for the analysis of the profile of volatile substances in brewing malts. Theoretical part of the diploma thesis contains knowledge of brewer´s malts, it also focuses on the aromaprofile in food, especially malt samples. The next part is focused on the isolation of volatile substances from brewer´s malts and their …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JIROUTKOVÁ, Lucie. \textit{Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím $\backslash$nl$\{\}$vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/mcrdoh/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Jiroutková, Lucie. Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs