Mgr. Dagmar Grzegorzová
Master's thesis
Životní styl v asijských zemích
Lifestyle in Asian Countries
Abstract:
Diplomová práce se věnuje fenoménu zdraví a vybraným aspektům zdravého životního stylu. Zachycuje podstatu čínského a indického pojetí zdraví a jeho ovlivnění stravovacími a pohybovými zvyklostmi. Práce nahlíží do čínské a indické kuchyně s cílem seznámit s jejich netradičními surovinami a kulturou stolování. Náplní závěrečné části je rozbor základních pohybových aktivit Číny a Indie, kterými je tai …moreAbstract:
This diploma work is dealing with phenomenon of health with certain selected acpects of healthy lifestyle. It records an essence of chinese and indian approach to health and its interference by boarding and motion habits. The work insights into chinese and indian cuisine to introduce their nontraditional food commodities and eating habits. Analysis of tai-chi and yoga, as the basic motion activities …moreKeywords
zdraví čchi prána meridiány nádí jin jang orgánové hodiny pět elementů životní styl stravovací zvyklosti čínská kuchyně indická kuchyně čínské hůlky stolování pohybová aktivita jóga tai-či health meridians organ clock five elements lifestyle boarding habits chinese cuisine indian cuisine chinese food sticks dining motion activity yoga tai-chi
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2008
Identifier:
https://is.muni.cz/th/efyks/
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2008
- Supervisor: PhDr. Mgr. Jitka Slaná Reissmannová, Ph.D.
- Reader: RNDr. Mgr. Alice Prokopová, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasaryk University
Faculty of EducationMaster programme / field:
Teacher Training for Primary Schools / Lower Secondary School Teacher Training in Family Education
Theses on a related topic
-
Čínská kuchyně jako lék - historická a současná perspektiva
Kateřina BABKOVÁ -
Mýty a fakta čínské kuchyně - autentičnost kuchařek o čínské kuchyni vydaných v Česku
Kateřina ŠAMAJOVÁ -
Kategorizace sichuanské kuchyně a její specifika
Daria Ishchuk -
Analýza gastronomické kultury v Čínské lidové republice
Tai Ge Liu -
Pět přeměn energie – Fáze voda v taneční a pohybové výchově dětí a mládeže
Renata Mojžyszová -
Taneční a pohybová výchova - výuka dle pěti elementů
Renata Mojžyszová -
Životní styl osob pracujících v oblasti ochrany veřejného zdraví.
Vít DVOŘÁK