Životní styl v asijských zemích – Mgr. Dagmar Grzegorzová
Mgr. Dagmar Grzegorzová
Diplomová práce
Životní styl v asijských zemích
Lifestyle in Asian Countries
Anotace:
Diplomová práce se věnuje fenoménu zdraví a vybraným aspektům zdravého životního stylu. Zachycuje podstatu čínského a indického pojetí zdraví a jeho ovlivnění stravovacími a pohybovými zvyklostmi. Práce nahlíží do čínské a indické kuchyně s cílem seznámit s jejich netradičními surovinami a kulturou stolování. Náplní závěrečné části je rozbor základních pohybových aktivit Číny a Indie, kterými je tai …víceAbstract:
This diploma work is dealing with phenomenon of health with certain selected acpects of healthy lifestyle. It records an essence of chinese and indian approach to health and its interference by boarding and motion habits. The work insights into chinese and indian cuisine to introduce their nontraditional food commodities and eating habits. Analysis of tai-chi and yoga, as the basic motion activities …víceKlíčová slova
zdraví čchi prána meridiány nádí jin jang orgánové hodiny pět elementů životní styl stravovací zvyklosti čínská kuchyně indická kuchyně čínské hůlky stolování pohybová aktivita jóga tai-či health meridians organ clock five elements lifestyle boarding habits chinese cuisine indian cuisine chinese food sticks dining motion activity yoga tai-chi
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2008
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/efyks/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2008
- Vedoucí: PhDr. Mgr. Jitka Slaná Reissmannová, Ph.D.
- Oponent: RNDr. Mgr. Alice Prokopová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasarykova univerzita
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro základní školy (pětileté) / Učitelství rodinné výchovy pro základní školy
Práce na příbuzné téma
-
Čínská kuchyně jako lék - historická a současná perspektiva
Kateřina BABKOVÁ -
Mýty a fakta čínské kuchyně - autentičnost kuchařek o čínské kuchyni vydaných v Česku
Kateřina ŠAMAJOVÁ -
Kategorizace sichuanské kuchyně a její specifika
Daria Ishchuk -
Analýza gastronomické kultury v Čínské lidové republice
Tai Ge Liu -
Pět přeměn energie – Fáze voda v taneční a pohybové výchově dětí a mládeže
Renata Mojžyszová -
Taneční a pohybová výchova - výuka dle pěti elementů
Renata Mojžyszová -
Životní styl osob pracujících v oblasti ochrany veřejného zdraví.
Vít DVOŘÁK