Vliv použitých sladů na vlastnosti piva – Lukáš Fajmon
Lukáš Fajmon
Bakalářská práce
Vliv použitých sladů na vlastnosti piva
Influence of used malts on the properties of beer
Anotace:
Práce "Vliv použitých sladů na vlastnosti piva" je zaměřena na výrobu piva v domácích podmínkách a specifikaci jednotlivých druhů sladu, které se využívají pro výrobu piva. V teoretické části jsou popsány jednotlivé suroviny, které jsou potřebné pro výrobu piva. Je zde popsána historie piva a popis jeho výrobní technologie. Dále je v práci popsán postup výroby sladu a jeho jednotlivé druhy včetně jejich …víceAbstract:
The work of the "Influence of used malts on the properties of beer" is focused on the production of beer in domestic conditions and the specification of individual types of malt that are used for beer production. The theoretical part describes the individual raw materials that are needed for beer production. It describes the history of beer and a description of its production technology. Furthermore …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Ivo Hartman, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Long-term archiving and evaluation of IAM data
Johana Supíková -
Neletální palné zbraně a analytická kritéria hodnocení jejich ranivého potenciálu
Maksym Fidyk -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových šťáv z jablek
Nicola Sochorcová -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Slad jako zdroj biogenních aminů
Petra Machalová