POROVNÁNÍ ANALYTICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH HODNOT RŮZNÝCH METOD FILTRACE PIVA – Bc. Jan VASIL
Bc. Jan VASIL
Diplomová práce
POROVNÁNÍ ANALYTICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH HODNOT RŮZNÝCH METOD FILTRACE PIVA
Technological analysis and comparison of various beer filtration methods
Anotace:
Diplomová práce se zabývá praktickým porovnáním analytických a technologických hodnot různých metod filtrace piva. Jednotlivé druhy piva byly analyticky sledované od hlavního kvašení ve spilce, dozrávání v ležáckém sklepě až po finální výrobek ošetřený z hlediska mikrobiologické a koloidní trvanlivosti filtrací. Vedle sebe jsou zde porovnány zjištěné hodnoty u primární, sekundární křemelinové filtrace …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the practical and analytical comparison of the values of various technological methods beer filtration. The different types of beer from the analytically observed in the fermentation room of fermentation, maturation in the lager cellar to the finished product is treated in terms of microbiological and colloidal filtration durability. Side by side are compared with the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
20547
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VASIL, Jan. POROVNÁNÍ ANALYTICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH HODNOT RŮZNÝCH METOD FILTRACE PIVA. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv obalového materiálu na stárnutí piva
Iveta Černošková -
Využití membránové filtrace při filtraci piva
Martin Dolejš -
Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva
Jan VASIL -
Analýza možnosti využití odpadního filtračního materiálu vznikajícího při výrobě piva
Adam Tkáč