Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů – Bc. Petra Kučerová
Bc. Petra Kučerová
Bachelor's thesis
Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů
Oxidative and temperature stability of edible oils
Anotácia:
Práce se zabývá jedlými oleji a jejich oxidační a tepelnou stabilitou. Zkoumá jaký vliv má na rostlinné oleje jejich vystavení zvýšené teplotě a jakou roli hraje v oxidaci olejů doba expozice. K posouzení těchto parametrů bylo použito stanovení peroxidového čísla,p-anisidinového čísla a obsahu konjugovaných dienů a trienů.Abstract:
This work deals with edible oils, their oxidation and thermal stability. It examines how the exposure to elevated temperature affects vegetable oils and it explores the role of exposure duration to high temperature in oils oxidation. The determination of peroxide value, p-anisidine value and content of conjugated diene and triene was used to assess the given criteria.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 7. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 8. 2013
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kučerová, Petra. Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů. Pardubice, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Helena Černá -
Oxidační změny rostlinných olejů
Veronika Görögová -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Stabilita stolních olejů
Zuzana Benedová -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Helena Černá -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek -
Porovnáni provozu vznětového motoru při spalování motorové nafty a rostlinného oleje
Tomáš Láf