Imobilizace biologicky aktivních látek v matrici vodorozpustného polymeru – Ing. Martina Hrabalíková
Ing. Martina Hrabalíková
Doctoral thesis
Imobilizace biologicky aktivních látek v matrici vodorozpustného polymeru
Immobilization of Biologically Active Compounds in the water-soluble polymer matrix
Abstract:
Tato práce se zabývá problematikou imobilizace biologicky aktivních látek majících původ v syrovátce do matrice vodorozpustného polymeru za účelem přípravy antimikrobiálního systému pro potravinářské aplikace. Studovanými bioaktivními látkami byly bakteriocin nisin a kyselina mléčná v kombinaci s polyvinylalkoholem pro přípravu fólií a mikrosfér. Mezi stěžejní výstupy patří popis interakce polyvinylalkoholu …moreAbstract:
This thesis deals with immobilization of biologically active compounds, originating from whey, into matrix of water-soluble polymer for preparation of antimicrobial systems with applicability in food industry. A bacteriocine, nisin and lactic acid in combination with polyvinyl alcohol were studied for preparation of antimicrobial foils and microspheres. The description of polyvinyl alcohol-lactic acid …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 3. 2015
Accessible from:: 1. 3. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 22. 4. 2015
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HRABALÍKOVÁ, Martina. \textit{Imobilizace biologicky aktivních látek v matrici vodorozpustného polymeru} Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/mfc1bn/. [cit. 2024-04-19].
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hrabalíková, Martina. Imobilizace biologicky aktivních látek v matrici vodorozpustného polymeru. Zlín, 2015. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.3.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 1. 3. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology