Bc. Tomáš Franta
Diplomová práce
Specifika výroby vín v kvevri
Specifics of qvevri wine-making method
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o specifikách výroby vín v kvevri, která reprezentuje velmi starou technologii. Jsou zde popsány a porovnány tradiční metody výroby vín s těmi jenž jsou dominantně používány ve vinařských státech. Práce pojednává o chemickém složení vín vinifikovaných odlišnými metodami. Poznatky získané z literárních pramenů jsou komparovány s výsledky experimentální části.Abstract:
This diploma thesis discusses the specifics of qvevri wine-making method, that represents very ancient footprint of wine technology. There are described and compared traditional wine-making methods with those which are used dominantly in wine-producing countries. The thesis deals with the chemical composition of wines vinified by different technologies. The knowlage gained from literary sources is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva