Barbora Martincová

Bachelor's thesis

Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn

Chlorogenic acid and its changes during the processing of coffee beans
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá kyselinou chlorgenovou, antioxidantem z řad fenolických látek, obsaženým v rostlinných plodech. Popisuje strukturu kyseliny a její významné účinky. Dále se zabývá kávovými zrny a obsahem kyseliny chlorgenové v nich. V poslední části jsou uvedeny informace o způsobech jejího stanovení v pražených a nepražených kávových zrnech, kam patří zejména vysokoúčinná kapalinová …viac
Abstract:
This bachelor's thesis deals with chlorogenic acid, an antioxidant from among phenolic substances contained in plant fruits. It describes the structure of the acid and its significant effects. It also deals with coffee beans and their chlorogenic acid content. The thesis contains information about methods, which could be used for determination of chlorogenic acid in roasted and unroasted coffee beans …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 7. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Martincová, Barbora. Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs