Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin. – Marcela Gottfriedová
Marcela Gottfriedová
Bachelor's thesis
Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin.
Chicken Paws as a Untraditional Source of Proteins.
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin. Práce se skládá ze dvou částí a to teoretické a praktické. Bylo zde popsáno zpracování drůbeže a vedlejší produkty drůbeže a jejich využití. Dále zde byly popsány druhy bílkovin a charakterizovány jejich vlastnosti. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpracování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických …moreAbstract:
Bachelor thesis is focused on chicken feet as non-traditional source of protein. This work consists of theoretical and pratical part. The described processing and by-products and their use. The practical part is focused on assessment of theatment options of chicken feet and study the technological conditions for recovery, and the ash content of the mixture. The results were statistically evaluated …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Gottfriedová, Marcela. Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin.. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Polymeric Materials and Technology
Theses on a related topic
-
Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Adéla Havelková -
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Příprava potravinářských želatin z kuřecího kolagenu
Adéla Havelková -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Příprava hydrolyzátů/želatin z nevyužitých částí drůbeže
Karel Rak