Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin. – Marcela Gottfriedová
Marcela Gottfriedová
Bakalářská práce
Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin.
Chicken Paws as a Untraditional Source of Proteins.
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin. Práce se skládá ze dvou částí a to teoretické a praktické. Bylo zde popsáno zpracování drůbeže a vedlejší produkty drůbeže a jejich využití. Dále zde byly popsány druhy bílkovin a charakterizovány jejich vlastnosti. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpracování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických …víceAbstract:
Bachelor thesis is focused on chicken feet as non-traditional source of protein. This work consists of theoretical and pratical part. The described processing and by-products and their use. The practical part is focused on assessment of theatment options of chicken feet and study the technological conditions for recovery, and the ash content of the mixture. The results were statistically evaluated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Gottfriedová, Marcela. Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin.. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Polymerní materiály a technologie
Práce na příbuzné téma
-
Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Adéla Havelková -
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Příprava potravinářských želatin z kuřecího kolagenu
Adéla Havelková -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Příprava hydrolyzátů/želatin z nevyužitých částí drůbeže
Karel Rak