Vliv post-zrací úpravy přírodního sýra na obsah biogenních aminů – Kateřina SOUKUPOVÁ
Kateřina SOUKUPOVÁ
Bakalářská práce
Vliv post-zrací úpravy přírodního sýra na obsah biogenních aminů
Effect of Post-Ripening Processing of Natural Cheese on Biogenic Amine Production
Anotace:
V rámci praktické části bakalářské práce byl založen skladovací pokus s vybranými plát-kovými a blokovými sýry holandského typu. V jednotlivých vzorcích byl sledován vývoj celkového obsahu biogenních aminů v závislosti na době skladování a úpravě (balení) vzorků. Ve zvolených časových intervalech byly vzorky také podrobeny základní chemické analýze, kde byly stanoveny obsahy sušiny, NaCl a hodnoty …víceAbstract:
In the practical part of the bachelor thesis there was founded a storage experiment with the selected sliced and block Dutch-type cheese. In each of the samples there was monitored the total content of biogenic amines development depending on the storage time and the samples processing (packaging). The samples were also subjected to a basic chemical ana-lysis at selected time intervals where the dry …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SOUKUPOVÁ, Kateřina. Vliv post-zrací úpravy přírodního sýra na obsah biogenních aminů. Kroměříž, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin-specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry
Barbora Přesličková -
Studium katalytické hydrogenace CO2 na katalyzátorech typu NiOx
Ondřej KOŽUŠNÍK -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech
Eva Pechlátová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk