Vliv přídavku glutamanu sodného na senzorické vlastnosti tepelně opracovaných masných výrobků – Ing. Jarmila Hýžová
Ing. Jarmila Hýžová
Diplomová práce
Vliv přídavku glutamanu sodného na senzorické vlastnosti tepelně opracovaných masných výrobků
Effect of Addition of Monosodium Glutamate to Sensory Properties Cooked Meat Product
Anotace:
V diplomové práci je zpracovaný pokus zaměřený na aplikaci glutamanu sodného v tepelně opracovaných masných výrobcích. Vlastním předmětem zkoumání je rozdílné množství přidaného glutamanu a jeho vliv na senzorické a texturní vlastnosti a pH výrobků. Hodnocení texturního profilu a zjišťování pH je opakované formou skladovacího pokusu.Abstract:
In the diploma thesis is a processed experiment focused on the application of sodium glutamate in heat treated meat products. The actual subject of the study is the different amounts of glutamate added and its influence on the sensory and textural properties and pH of the products. The evaluation of the texture profile and the pH determination is repeated in the form of a storage experiment.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HÝŽOVÁ, Jarmila. \textit{Vliv přídavku glutamanu sodného na senzorické vlastnosti tepelně opracovaných masných výrobků}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/mgmpow/.
Jak správně citovat práci
Hýžová, Jarmila. Vliv přídavku glutamanu sodného na senzorické vlastnosti tepelně opracovaných masných výrobků . Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva
Dominika Walachová -
Fyzikálně-chemické vlastnosti odrůd hrušek v období zrání
Kristýna Spurná -
Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky
Veronika Zbrožková -
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská -
Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Jiří Hamáček -
Texturní vlastnosti hovězího masa
Edelina Memedliaeva -
Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky
Diana Mráziková -
Vliv vybraných hydrokoloidů na senzorické a texturní vlastnosti termizovaných tvarohových dezertů
Jiří ŠVARC