Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici – Bc. Eliška Hrabová
Bc. Eliška Hrabová
Master's thesis
Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici
Meat freshness indicator for storing meat in the refrigerator
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou čerstvosti masa v domácích podmínkách. Teoretická část práce popisuje obecnou rovinu masa z hlediska jeho složení, skladování, zrání, údržnosti, mikrobiologie a legislativy. V práci jsou také popsány vhodné obaly pro uchování masa a metody pro měření amoniaku v mase. Praktická část práce se zabývá měřením plynů uvolňujících se při skladování masa. Pomocí senzorů …moreAbstract:
Diploma thesis deals with the issue of freshness of meat at home. The theoretical part of the thesis describes the general level of meat in terms of its composition, storage, maturation, preservation, microbiology and legislation. The work also describes suitable packaging for storing meat and methods for measuring ammonia in meat. The practical part of the work deals with the measurement of gases …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hrabová, Eliška. Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení
Petr Starostka -
Monitorování čerstvosti drůbežího masa pomocí experimentálního zařízení
Monika Starostková -
Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení
Petr Starostka -
Monitorování čerstvosti drůbežího masa pomocí experimentálního zařízení
Monika Starostková -
Využití nových technologií pro zrání hovězího masa
Pavel Hoňka